De Ziua ei Națională, China a făcut o demonstrație de forță cu avioane de luptă în spațiul aerian al Taiwanului

DefenseRomania Team / 01 oct 2021 / 17:58
Aeronave J-16 ale Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing
Aeronave J-16 ale Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

Taipeiul a declarat vineri că 25 de avioane de luptă chineze au fost reperate în spaţiul aerian al Taiwanului, această incursiune intervenind de Ziua Naţională a Chinei, marcată în această zi, potrivit Agerpres, care citează DPA.

Ministerul Apărării taiwanez a indicat că la acest raid au participat 25 de avioane de luptă - 18 avioane multirol J-16, patru avioane de vânătoare Su-30, două bombardiere H-6 şi un avion de transport Yun-8 - ale Armatei Populare Chineze de Eliberare.

Potrivit ministerului citat, Forţele aeriene taiwaneze au emis avertismente radio, iar sistemele lor de rachete de apărare aeriană au fost activate pentru a monitoriza acţiunile aparatelor chineze.

Această intruziune provocatoare a Chinei urmează uneia similare, care a implicat 24 de avioane de luptă chineze, la 23 septembrie, la scurt timp după ce Taiwanul depusese o cerere de aderare la Acordul Cuprinzător şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP), un grup comercial reunind 11 naţiuni, notează DPA.

La 15 iunie, China a trimis 28 de avioane de luptă spre Zona de Identificare a Apărării Antiaeriene a Taiwanului (ADIZ). La 12 aprilie, Taipeiul a detectat 25 de avioane chineze militare intrând în partea de sud-vest a ADIZ.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula democratică autonomă face parte din teritoriul său, potrivit dpa.A

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy