De Ziua ei Națională, China a făcut o demonstrație de forță cu avioane de luptă în spațiul aerian al Taiwanului

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Aeronave J-16 ale Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing
Aeronave J-16 ale Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

Taipeiul a declarat vineri că 25 de avioane de luptă chineze au fost reperate în spaţiul aerian al Taiwanului, această incursiune intervenind de Ziua Naţională a Chinei, marcată în această zi, potrivit Agerpres, care citează DPA.

Ministerul Apărării taiwanez a indicat că la acest raid au participat 25 de avioane de luptă - 18 avioane multirol J-16, patru avioane de vânătoare Su-30, două bombardiere H-6 şi un avion de transport Yun-8 - ale Armatei Populare Chineze de Eliberare.

Potrivit ministerului citat, Forţele aeriene taiwaneze au emis avertismente radio, iar sistemele lor de rachete de apărare aeriană au fost activate pentru a monitoriza acţiunile aparatelor chineze.

Această intruziune provocatoare a Chinei urmează uneia similare, care a implicat 24 de avioane de luptă chineze, la 23 septembrie, la scurt timp după ce Taiwanul depusese o cerere de aderare la Acordul Cuprinzător şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP), un grup comercial reunind 11 naţiuni, notează DPA.

La 15 iunie, China a trimis 28 de avioane de luptă spre Zona de Identificare a Apărării Antiaeriene a Taiwanului (ADIZ). La 12 aprilie, Taipeiul a detectat 25 de avioane chineze militare intrând în partea de sud-vest a ADIZ.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula democratică autonomă face parte din teritoriul său, potrivit dpa.A

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel