De la bordul portavionului USS George Bush, US Navy foloseşte în premieră o dronă pentru realimentare MQ-25 Stingray

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Prototipul unei dorne MQ-25 Stingray a fost adus de US Navy la bordul portavionului USS George H.W. Bush MQ-25 Stingray este o dronă de ultimă generație folosită pentru misiuni de alimentarea în zbor a avioanelor de luptă.

Dezvoltat de compania Boeing ca parte a programului Carrier-Based Aerial-Refueling System (CBARS), vehiculul aerian fără pilot (UAV) va oferi Marinei SUA capacitate de a efectua misiuni de alimentarea în zbor.

Naval Air Systems Command (NAVAIR) a postat pe Twitter, la începutul acestei luni, un material video cu prototipul unei dorne MQ-25 Stingray, cunoscută și sub numele de T1, fiind transportat la bordul portavionului USS George HW Bush (CVN-77) de clasă Nimitz.

Prototipul a efectuat deja teste, realimentând un F/A-18F Super Hornet, un E-2D Advanced Hawkeye și un F-35C Lightning II Joint Strike Fighter. 

În anul 2018, Boeing a câştigat, în detrimentul concurenţilor General Atomics şi Lockheed Martin, un contract în valoare de 805 milioane de dolari pentru a proiecta, produce şi livra până în 2024 patru drone Stingray (MQ-25A) către US Navy.

Programul de testare al UAV-urilor MQ-25 a început în septembrie 2019, cu primul zbor al dronei. În primii doi ai au fost efectuate peste 120 de ore de zbor. Toate testele au fost trecute cu succes de drona MQ-25 dezvoltată de Boeing.

Marina SUA intenționează să folosească dronele MQ-25A pentru a alimenta toate tipurile de aeronave care pot fi realimentate pe cale aeriană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel