Deținuți politici ucraineni, în stare critică. Ucraina acuză Rusia că blochează accesul în Crimeea și Donbas

Tudor Curtifan / 01 Martie 2019 / 10:56

Reprezentanta ucraineană pentru drepturile omului, Liudmila Denisova, a declarat că deținuți politici ucraineni Edem Bekirov și Pavlo Hryb se află într-o condiție critică.

"Situația în care se află unii dintre cetățenii noștri este serioasă și necesită o acțiune imediată a comunității europene și internaționale. Pavlo Hryb și Eden Bekirov sunt într-o situație critică", a transmis aceasta pe pagina personală de Facebook, potrivit Unian.

În cadrul celei de-a 40-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Liudmila Denisova a declarat că autoritățile ucrainene nu au avut acces în Crimeea, teritoriul ocupat de Rusia și nici în o parte din teritoriul Donbas (n.r. estul Ucrainei), unde ar fi trebuit să monitorizeze modul în care drepturile omului au fost respectate în ultimii cinci ani.

Ea a precizat că ucrainenii au fost reținuți ilegal, au fost răpiți, maltratați și bătuți. Denisova a reiterat faptul că maltratarea a fost constatată și în cazul a 69 de deținuți politici și 24 de prizonieri de război care se află în prezent reținuți.

"Cred că folosindu-se toate atribuțiile, ONU poate influența această situația”, a mai adăugat reprezentanta ucraineană pentru drepturile omului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy