Deținuți politici ucraineni, în stare critică. Ucraina acuză Rusia că blochează accesul în Crimeea și Donbas

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Reprezentanta ucraineană pentru drepturile omului, Liudmila Denisova, a declarat că deținuți politici ucraineni Edem Bekirov și Pavlo Hryb se află într-o condiție critică.

"Situația în care se află unii dintre cetățenii noștri este serioasă și necesită o acțiune imediată a comunității europene și internaționale. Pavlo Hryb și Eden Bekirov sunt într-o situație critică", a transmis aceasta pe pagina personală de Facebook, potrivit Unian.

În cadrul celei de-a 40-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Liudmila Denisova a declarat că autoritățile ucrainene nu au avut acces în Crimeea, teritoriul ocupat de Rusia și nici în o parte din teritoriul Donbas (n.r. estul Ucrainei), unde ar fi trebuit să monitorizeze modul în care drepturile omului au fost respectate în ultimii cinci ani.

Ea a precizat că ucrainenii au fost reținuți ilegal, au fost răpiți, maltratați și bătuți. Denisova a reiterat faptul că maltratarea a fost constatată și în cazul a 69 de deținuți politici și 24 de prizonieri de război care se află în prezent reținuți.

"Cred că folosindu-se toate atribuțiile, ONU poate influența această situația”, a mai adăugat reprezentanta ucraineană pentru drepturile omului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel