David Muniz, șeful misiunii diplomatice americane: România a ajuns foarte departe. Relația cu SUA devine tot mai puternică

David Muniz, foto: Ambasada SUA în România
David Muniz, foto: Ambasada SUA în România

DefenseRomania a participat, la invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, la evenimentul „We the People”, în marja sărbătoririi a 25 de ani de Parteneriat Strategic româno-american.

Expoziţia, care marchează 25 de ani de Parteneriat strategic între România şi SUA, a fost deschisă, miercuri, în Piaţa Universităţii de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Agenţia Naţională de Presă Agerpres şi în colaborare cu Universitatea din Craiova.

David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, a declarat, miercuri, că evoluţia României în cei 25 de ani de la semnarea Parteneriatului strategic cu SUA este uimitoare şi că ţara noastră a ajuns foarte departe, dar mai sunt multe lucruri de făcut, ceea ce este valabil pentru toate ţările.

"Este chiar uimitor. Am avut privilegiul să lucrez în diferite ţări foste comuniste. Pot face o comparaţie. România chiar a ajuns foarte departe, mai departe ca multe ţări, desigur alăturându-se NATO şi UE - realizări foarte importante. Ştim cu toţii că mai sunt multe lucruri de făcut pe mai departe, acesta este adevărul pentru fiecare ţară şi pentru aici. Ne place să spunem 'nu rata pădurea pentru copaci', ceea ce înseamnă că, dacă vezi unde a ajuns România în cei 25 de ani (de la semnarea Parteneriatului strategic - n.r.), în cei 32 de ani de când s-a încheiat comunismul este uimitor. Este complet diferită. Chiar zilele trecute mă uitam la un material video din 1997, la Televiziunea Română, la cum arăta totul şi cum erau oamenii îmbrăcaţi şi cum se purtau, aceste lucruri s-au schimbat în timp şi se pot vedea schimbările sociale şi economice. Cred că este în beneficiul nostru să ne uităm la astfel de lucruri şi să ne reamintim şi să fim pozitivi în ceea ce priveşte viitorul", a subliniat David Muniz, cu ocazia deschiderii expoziţiei fotografice itinerante "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic".

2. Foto: Amba... (we-the-people-ex_75162100.jpg)

El a descris relaţia dintre România şi SUA ca fiind foarte puternică.

"Lucrăm împreună în atâtea domenii, cel al securităţii, energie nucleară, petrol şi gaze şi alte domenii în care România este lider în zona Mării Negre - independenţă energetică şi securitate. Relaţia dintre popoarele noastre înfloreşte", a arătat Muniz.

"Aceste fotografii ilustrează emblematic relaţiile puternice dintre ţările noastre, relaţii care devin mai puternice în fiecare zi", a mai spus însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

El a mărturisit că una dintre fotografiile sale preferate este din 2021 de la un eveniment la care a participat - exerciţiul Defender 21 care s-a desfăşurat în România.

Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat fostul preşedinte Emil Constantinescu, parlamentarii Robert Cazanciuc, Radu Oprea, Alexandru Muraru, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, iar la recepția de după eveniment au fost prezenți și alți înalți demnitari români.

3. Foto: Amba... (we-the-people_68903200.jpg)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel