Danemarca denunţă încălcarea deliberată a spaţiului său aerian de către două avioane ale Rusiei

Eduard Pascu |
Data publicării:
Su-35, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Su-35, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Guvernul de la Copenhaga a denunţat încălcarea vineri a spaţiului aerian danez de către două avioane ruseşti şi l-a convocat pe ambasadorul Moscovei în legătură cu acest incident, calificat drept preocupant de către ministrul apărării, transmite AFP.

Ministerul Apărării a informat că două avioane de luptă au fost ridicate de la sol pentru a împiedica această incursiune, transmite Agerpres.

”Complet inacceptabil că avioane ruseşti încalcă spaţiul aerian danez, de două ori într-o zi”, ceea ce indică spre o ”acţiune deliberată”, a scris pe Twitter ministrul de externe, Jeppe Kofod.

”Examinăm încă detaliile, dar am luat deja iniţiativa de a-l convoca pe ambasadorul rus pentru o discuţie la Ministerul de Externe”, a adăugat el.

Incursiunile s-au produs deasupra insulei daneze Bornholm din Marea Baltică, la sud de Suedia.

”Este foarte rar să vedem acest tip de încălcare a spaţiului aerian danez, aşadar de două ori în aceeaşi zi trebuie considerat ca fiind preocupant”, a declarat pentru agenţia daneză Ritzau ministrul apărării, Trine Bramsen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel