Danemarca a primit primul avion F-35

Eduard Pascu / 08 apr 2021 / 09:01
Sursa foto: Forţele Aeriene Regale Daneze
Sursa foto: Forţele Aeriene Regale Daneze

Danemarca a primit primul avion F-35, cu indicativul L-001, în timpul unei ceremonii care a avut loc la Baza Aeriană Fort Worth, Texas.

”Aceasta este o etapă majoră pentru Forțele Aeriene Regale Daneze și începutul unei noi ere a puterii aeriene de generația a cincea pentru partenerii noștri danezi”, a spus reprezentantul companiei Lockheed Martin.

Danemarca a achiziţionat 27 de noi avioane de luptă F-35A de la Statele Unite, acestea urmând să fie livrate Forţelor Aeriene Regale Daneze (RDAF), începând cu anul 2021, până în 2026.

 

 

F-35 înlocuiește avioanele F-16 Fighting Falcon ale RDAF, care, din anii 1980, i-a oferit Danemarcei o capacitate sporită de apărare, participând la operațiuni militare internaționale și contribuind la apărarea colectivă a NATO.

 

Este de aşteptat ca noile avioane de luptă daneze F-35 să poată rezolva cu uşurinţă toate tipurile de saricii pe care RDAF vrea să le desfăşoare la nivel național și internațional, începând cu anul 2027.

Danemarca s-a alăturat programului F-35 Joint Strike Fighter, începând cu anul 2002, având o participare importantă în faza de dezvoltare a acestui avion. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy