Dacă situaţia este ''sigură'' în Afganistan, SUA sunt pregătite să menţină operaţiunile diplomatice

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Statele Unite sunt pregătite să îşi menţină prezenţa diplomatică pe aeroportul din Kabul după termenul limită de retragere stabilit la 31 august, în cazul în care condiţiile permit acest lucru, a declarat marţi Departamentul de Stat american, relatează AFP.

"Dacă (situaţia) este sigură şi dacă este responsabil pentru noi să rămânem mai mult timp, vom putea lua în considerare acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane Ned Price, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

SUA speră că talibanii îşi vor ''respecta'' promisiunile privind drepturile omului

SUA speră că talibanii îşi vor ''respecta'' promisiunile privind drepturile omului, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, relatează AFP.

"Dacă talibanii afirmă că vor respecta drepturile cetăţenilor lor, ne vom aştepta ca ei să respecte acest angajament", a spus el în cadrul unei conferinţe de presă.

Ieri, insurgenţii afgani au ţinut prima lor conferinţă de presă în capitala afgană cucerită, dând asigurări că '' femeile vor putea lucra în conformitate cu principiile islamului''.

"Cuvintele sunt importante, pot fi liniştitoare, pot fi simbolice", a menţionat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane. ''Dar ceea ce căutăm sunt fapte'', a adăugat el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel