Dacă războiul din Nagorno-Karabah ar fi fost dus până la capăt, s-ar fi încheiat cu înfrângerea Azerbaidjanului

Ionel Copcea |
Data publicării:

Pe rețelele de socializare se discută în mod intens o declarație a corespondentului de război Semyon Pegov, care lucrează în cadrul proiectului Wargonzo. Aceasta a fost făcută în cadrul emisiunii „Solovyov LIVE - SMERSH” pentru un alt Semyon - Bagdasarov.

Pegov a spus că, dacă operațiunea din așa-numitul „defileu al morții” desfășurată de trupele armene ar fi fost dusă până la capăt, atunci „totul s-ar fi putut încheia cu înfrângerea completă a Forțelor Armate azere”.

Această declarație a lui Semyon Pegov este acum difuzată în mod activ de către mass-media armeană.

Corespondentul proiectului Wargonzo afirmă că Jalal Harutyunyan, șeful departamentului de apărare al Artsakh (Republica Nagorno-Karabah nerecunoscută), a ales personal varianta cu „defileul morții”. Potrivit lui Pegov, armata de apărare din Nagorno-Karabah „era pregătită să lanseze o contraofensivă la Martuni, dar operațiunea nu a fost finalizată”. În opinia sa, întrebarea principală este: Cine nu l-a lăsat să o finalizeze?

Conform acestei logici, acordurile semnate de Aliyev, Pashinyan și Putin au oprit nu înfrângerea finală a trupelor din Nagorno-Karabah, ci „contraofensiva acestora”.

O interpretare interesantă a evenimentelor. Cu atât mai interesant cu cât această versiune, ridică și mai multe semne de întrebare împotriva lui Nikol Pashinyan, deoarece contestatarii acestuia spun că el nu le-a permis trupelor din Karabah să învingă armata azeră în „cel mai important moment al luptelor”. Astfel de sloganuri s-au auzit deja la Erevan.

Corespondentul militar Pegov a afirmat, de asemenea, că „armata armeană a luptat indirect în Karabah”. Potrivit acestuia, multe lipsuri ar fi putut fi acoperite de un alt corp mai bine pregătit pentru luptă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel