Cursă Tarom, interceptată de două avioane de luptă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

O aeronavă Tarom a fost interceptată în Germania de două avioane de luptă.

Potrivit România TV, incidentul s-a petrecut puțin după ora locală 09:00. Cauza a fost o eroare a echipajului din România care efectua o cursă între București și Bruxelles.

La intrarea în spațiul aerian german, echipajul Boeingului 737 Tarom nu a reușit să ia legătura cu controlorii de trafic aerian de la sol.

Au fost alarmate avioanele de luptă care au interceptat aeronava românescă. Abia în momentul în care cele două avioane germane au ajuns lângă Boeing, echipajul a utilizat frecvența de urgență care nu fusese monitorizată până atunci.

Din primele informații se pare că echipajul românesc a utilizat o frecvență greșită atunci când a intrat în spațiul aerian al Germaniei, motiv pentru care nu a putut intra în legătură cu solul.

În urma clarificării situației, avioanele de luptă s-au retras la bază iar aeronava Tarom și-a continuat cursa spre Bruxelles.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel