'Cursa incontrolabilă a înarmării', subiect de negocieri SUA, China, Rusia

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

Donald Trump afirmă că va discuta cu Rusia şi China despre 'cursa incontrolabilă a înarmării'.

Donald Trump a declarat luni că la un moment dat în viitor va discuta despre evoluţiile pe plan militar cu omologii săi din China şi Rusia în speranţa încheierii 'cursei incontrolabile a înarmării', relatează Reuters. 'Sunt sigur că, la un moment dat în viitor, preşedintele Xi şi cu mine, împreună cu preşedintele rus Putin, vom începe să discutăm despre stoparea semnificativă a ceea ce a devenit 'o cursă importantă şi incontrolabilă a înarmării'. Statele Unite au cheltuit 716 miliarde de dolari anul acesta. O nebunie!', a scris Donald Trump pe Twitter luni dimineaţa, a doua zi după ce s-a întors de la summitul G20 din Argentina.

Pe da altă parte, Trump a salutat 'marele salt înainte' în relaţiile cu Beijingul după summitul de la Buenos Aires, în timpul căruia liderul de la Casa Albă şi Xi Jinping au declarat un armistiţiu în conflictul lor comercial, Trump suspendând aplicarea unor noi taxe vamale asupra importurilor din China. 'Relaţiile cu China au făcut un mare salt înainte!', a scris pe Twitter preşedintele Trump, salutând rezultatele întâlnirii ca fiind 'extraordinare' şi promiţând că 'se vor întâmpla lucruri foarte bune'.

'Negociem dintr-o poziţie de forţă, însă China are şi ea multe de câştigat dacă şi când se va ajunge la un acord. Regulile jocului corect!', a mai spus preşedintele Trump. Beijingul a precizat că Washingtonul va renunţa să majoreze, aşa cum era prevăzut, de la 10% la 25% taxele vamale pentru produse importate din China în valoare de 200 de miliarde de dolari - jumătate din total - începând de la 1 ianuarie 2019. Casa Albă a anunţat însă că această decizie nu este decât suspendată, pentru o perioadă de 90 de zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel