Curs de supraviețuire pe mare cu piloții militari

Eduard Pascu |
Data publicării:

Scafandrii militari, alături de colegii din Forțele Navale Române, au participat la un curs de supraviețuire pe apă, organizat de Forțele Aeriene Române, pentru instruirea și formarea deprinderilor necesare personalului aeronavigant.

Pe durata cursului desfășurat în bazin și în Marea Neagră, militarii de la Centrul de Scafandri i-au instruit pe participanți cum să execute corect elementele unei activități de salvare în mediul maritim, se arată într-o postare a Forțelor Aeriene Române.

Printre lecțiile învățate de la marinarii militari, s-au numărat amerizarea cu parașuta, menținerea flotabilității bărcii de salvare, utilizarea trusei de supraviețuire, algoritmul mijloacelor de semnalizare a poziției pe apă în timpul zilei și al nopții, precum și operațiunile de salvare și de recuperare cu elicopterul și cu navele militare.

Conducătorul cursului, căpitan comandor Lucian Moldovan a declarat: Parcurgerea cursului de supraviețuire pe apă și al cursului SRE au devenit condiții obligatorii pentru obținerea calificărilor pentru misiune și obținerea calificărilor ca instructor de zbor pentru personalul navigant. Este un curs foarte solicitant din punct de vedere fizic și psihic ținând cont de faptul că aproximativ 85% din timpul alocat pentru pregătire este pregătire practică. Pe timpul celor două săptămâni s-au urmărit două obiective principale: în primul rând formarea deprinderilor practice referitoare la plutirea pe apă, utilizarea echipamentelor de salvare și în ultimăî fază supraviețuirea pe apă. În al doilea rând s-a insistat pe creșterea capacității de rezistență fizică și în special a rezistențe psihice în cazul unui contact involuntar și brutal cu mediul acvatic a personalului navigant.” 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel