Culoarul sudic către Ucraina trece prin România. SUA trimit peste 37 de blindate M1117 pe front tranzitând România (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite au trimis către Ucraina un lot de echipamente militare, compus din peste 37 de transportoare blindate. Pe lângă livrarea unui nou lot de vehicule blindate din Statele Unite, un factor important este faptul că livrarea se realizează printr-o nouă liniile de sprijin logistic - "coridorul sudic" de aprovizionare cu arme care trece şi prin România.

Un lot de 250 de transportoare blindate M1117, al căror transfer a fost anunțat public de Pentagon la 4 noiembrie ca parte a unui pachet de ajutor militar de 400 de milioane de dolari, se îndreaptă către Ucraina.

Pe reţele de socializare a fost publică o înregistrare video cu un tren, aparţinând CFR, care transporta câte transportoare blindate M1117 din portul Constanța către Ucraina.

Materialul video cu livrarea acestor vehicule blindate s-a răspândit rapid pe rețele de socializare, în timp ce se remarcă faptul acesta a fost observat în România.

De menționat că acest transport conține peste 37 de transportoare blindate M1117, care au fost livrate în portul Constanța.

Dacă informația este adevărată, acest lucru înseamnă că funcţionează un nou coridor de transport sudic, în același timp un coridor maritim, care extinde semnificativ capacitățile logistice de transfer de arme către Ucraina,  în special pentru echipamente militare grele și pentru volume mari de tehnica militară.

În același timp, trebuie precizat că nu existau informații înainte despre utilizarea porturilor românești pentru transferul de echipamente militare din Statele Unite către Ucraina.

În luna iulie a acestui au apărut primele informaţii că Statele Unite au convenit cu Grecia să folosească portul Alexandroupolis pentru a transfera arme către Ucraina. Dar ruta terestră din România spre Ucraina este mult mai scurtă și are o utilitate mult mai mare decât "varianta porturilor greceşti".

De asemenea, această rută este mult mai scurtă decât ruta maritimă prin porturile poloneze de la Marea Baltică, precizează analiştii militari ucraineni ai DefenseExpress.

De fapt, după descărcare, armele pot ajunge în Ucraina în câteva ore, atât pe calea ferată, cât și pe șosea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel