Cum va arăta războiul din Ucraina în următoarele luni şi care sunt nevoile armatei ucrainene pentru continuarea contraofensivei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Evoluția conflictului din Ucraina în lunile următoare va depinde de trei factori cheie. Este vorba de venirea iernii, de o posibilă retragere a rușilor pe malul drept al Niprului și de posibilitatea unei noi invazii militare de pe teritoriul Republicii Belarus, a precizat general-locotenentul Mikhailo Zabrodski, într-un articol publicat pe site-ul Ukrinform. Zabrodski este prim-vicepreședinte al Consiliului pentru Securitate Națională, Apărare și Informații din Parlamentul Ucrainei (Rada Supremă).

Cea mai periculoasă evoluție în războiul din Ucraina ar putea fi crearea a două puternice grupuri de luptă ale forțelor ruse, unul desfășurat în regiunea Zaporojie , iar celălalt în regiunea Sumy, a avertizat generalul Mikhailo Zabrodski .

General-ocotenentul Mikhailo Zabrodski, prim-adjunct al șefului comisiei parlamentare pentru apărare, a scris în editorialul său pentru Ukrinform, din 1 noiembrie, că astfel de grupuri de luptă ar putea avea sarcina de a lansa două atacuri simultane din direcția nord și sud.

Grupul din nord ar putea probabil să lovească în direcția Sumy spre Poltava, apoi spre Dnipropetrovsk; iar grupul din sud: din Zaporojie spre Dnipropetrovsk, a spus generalul Zabrodski.

"În acest caz, sarcina trupelor de pe linia de contact existentă în est va fi doar să distragă atenţia Forțelor Armate Ucrainene și de a împiedica utilizarea unităților militare în alte direcţii", a spus generalul.

"Scopul militar final al operațiunii ar putea fi încercuirea strategică visată de (ruși) a grupului de forțe armate ucrainene de pe malul stâng al râului Dnipro. Între timp, un rezultat politic decisiv incontestabil pentru Federația Rusă ar putea forța Ucraina să negocieze de pe o poziție de inferioară, similară condițiilor din lună martie a acestui an", a declarat Zabrodski.

Generalul a subliniat că acest concept nu este nou sau neașteptat pentru Ucraina. Mai mult, un astfel de plan a fost probabil considerat de comandamentul militar rus ca o opțiune pentru evoluția situației încă din această primăvară, iar elemente specifice ale acestuia au fost deja încercate de inamic.

În același timp, prezența unor noi grupuri militare suplimentare și configurația actuală a liniei de contact (cu condiția ca aceasta să rămână neschimbat), a dat acestei idei o "a doua şansă", a precizat generalul Zabrodski.

Cu toate acestea, Ucraina știe cum să răspundă unor astfel de acțiuni ale Federației Ruse, a adăugat generalul

Generalul Zabrodski a declarat că Ucraina ar putea crea noi grupuri operaționale de luptă în sud, în zona de est a orașului Zaporojie, și în nord, în zona Sumy.

În articolul său, general-locotenentul Mikhailo Zabrodski a aprecizat, de asemenea, de ce ar fi logic și oportun din punct de vedere militar ca forţele ruse să se retragă din orașul Herson și de pe malul vestic al râului Nipru.

De asemenea, este important să se asigure pregătirea Forțelor Armate Ucrainene din estul țării pentru eventuale ostilități pe termen lung și operațiuni în condiții de izolare față de malul drept al Ucrainei. În primul rând, acest lucru se referă la aprovizionarea cu alimente, combustibil și muniții.

Generalul crede că este posibil ca grupul estic al trupelor ucrainene să treacă de la apărarea de-a lungul liniei de contact existente la lovituri în direcția Luhansk și Mariupol, ceea ce poate schimba radical situația operațională, a cărei eficacitate a fost deja dovedită de contraofensiva de succes în estul țării, în septembrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel