Cu o zi înainte de a intra în apele așa-zis teritoriale rusești din Crimeea, distrugătorul Defender a simulat reținerea de către forțe străine

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrugătorul HMS Defender, sursă foto: Royal Navy
Distrugătorul HMS Defender, sursă foto: Royal Navy

Grupuri de forțe speciale din Marea Britanie, Ucraina și Statele Unite au eliberat distrugătorul britanic Defender în timpul unui exercițiu comun, care, conform legendei exercițiului, a fost capturat de pirați, se precizează într-un comunicat de presă, de miercuri dimineață, al Centrului 73 Naval de Operații Speciale al Marinei ucrainene.

Scenariul exercițiului a avut două etape dinstincte. În prima, un grup combinat de forțe pentru operații speciale (FOS) s-a apropiat de navă cu bărci de mare viteză și a executat o acțiune de abordaj. În cea de-a doua, alte grupuri FOS au urcat pe navă și au executat o acțiune de curățare.

Prin operațiile de abordajla bordul unei nave, forțele pentru operații speciale simulează atât o capturare a navei de către inamic, cât și operații de eliberare a navelor de sub controlul piraților, se precizează în comunicatul Centrului 73 Nava, citat de publicația ucraineană Mil.in.ua.

2. -imagine fara descriere- (militari-britanici-odesa_20633500.jpeg)

Sursa foto: Centrul 73 Naval de Operații Speciale al Ucrainei

Exercițiul s-a desfășurat la Odessa în timpul vizitei în Ucraina a distrugătorului Defender. Alături de nava britanică, în portul Odessa a intrat și fregata olandeză Evertsen (F805), ambele nave făcând parte din grupul de lovire condus de portavionul britanic HMS Queen Elizabeth II.

Înainte de a intra în Odessa, distrugătorul Defender (D36) și fregata Evertsen au efectuat manevre comune în Marea Neagră cu distrugătorul USS Laboon (DDG 58).

În luna mai, subunități ale Centrului 73 Naval s-au pregătit pe nava Gărzii de Coastă americane USCGC Hamilton (WMSL-753). Atunci, în timpul exercițiilor, s-au exersat, de asemenea, operații de abordaj, luptă corp la corp și acțiuni de curățare a navelor, precizează Mil.in.ua.

Comentariul autorului: Deși exercițiul desfășurat la bordul distrugătorului Defender este unul de rutină, absolut normal pentru navele și echipele de forțe speciale, care operează în teritorii ostile, surprinde faptul că acesta a fost executat în ziua premergătoare apropierii navei de țărmul peninsulei Crimeea.

Cel mai probabil, misiunea distrugătorului de a naviga în proximitatea coastelor Crimeei a fost atent pregătită și au fost luate în calcul toate scenariile, inclusiv urcarea la bord a trupelor speciale rusești.

Din fericire, acest eveniment nu a avut loc, dar dacă s-ar fi întâmplat, se pare că o acțiune de recuperare în forță a navei era iminentă.

Încă nu se poate spune dacă militarii ruși au fost surprinși de apropierea navei britanice sau au acționat prudent, evitând la limită un incident, care se putea sfârși tragic, dar cu siguranță se poate aprecia că aceștia nu s-au simțit deloc confortabil și au perceput foarte intens amenințarea și starea de incertitudine.

Se mai poate aprecia, că acțiunea distrugătorului Defender este răspunsul britanic la recentul survol al avioanelor rusești deasupra portavionului HMS Queen Elizabeth II, în Marea Mediterană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel