Crucișătorului Moskva revine în Marea Neagră. Reparațiile se apropie de final

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Reparațiile efectuate la cheu la crucișătorul Moskva, care este nava fanion a flotei Mării Negre, sunt programate să fie finalizate pe 26 iunie, a anunțat luni biroul de presă al șantierului naval din Sevastopol.

Crucișătorul purtător de rachete a intrat în reparații pe 22 aprilie. O sursă din industria de apărare a declarat că există planuri de a finaliza reparațiile Moskva până la 20 iunie, transmite TASS.

Crucișătorul Moskva este principala navă din cadrul proiectului 1164 „Atlant". Ea a intrat în serviciu în 1983. Ca armament principal, nava de război este echipată cu 16 lansatoare de rachete P-1000 Vulkan, cu o rază de aproximativ 500 de kilometri. 

Moskva dispune și de un sistem anti-aerian.

În a doua jumătate a anului 2015, crucișătorul a condus Marina Rusă în misiuni de protecție a bazei aeriene Hmeymim din Siria. Pe 22 iulie 2016, crucișătorul Moskva a primit Ordinul Nakhimov, o distincție introdusă la sugestia lu Stalin. Atribuirea Ordinului Nakhimov se face prin Decret prezidențial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel