Crucișătorul USS Shiloh a trecut prin strâmtoarea Taiwan, la o săptămână după alegeri

Darius Muresan |
Data publicării:

Crucișătorul USS Shiloh a trecut prin strâmtoarea Taiwan, la o săptămână după ce președintele Tsai Ing-wen a fost reales detaşat în urma unui program care promoveză rezistența insulei în fața Chinei.

USS Shiloh a trecut prin calea navigabilă, iar forţele armate ale Taiwanului au monitorizat-o tot timpul, a precizat vineri Ministerul Apărării într-un comunicat, descriind tranzitul navei prin strâmtoare drept "o misiune obişnuită".

"Oamenii pot dormi liniştiţi", a adăugat sursa citată.

Taiwanul este cea mai sensibilă problemă teritorială şi diplomatică a Chinei, iar Beijingul nu a exclus niciodată utilizarea forţei pentru a readuce insula sub controlul său. Îngusta strâmtoare Taiwan care separă insula de China este o sursă frecventă de tensiune.

Ultimul portavion chinez, Shandong, a trecut de două ori prin strâmtoare înainte de alegerile de sâmbătă din Taiwan, iar Taipeiul a denunţat o tentativă de intimidare.

Forţele navale ale SUA au anunţat că crucişătorul USS Shiloh cu rachete ghidate a efectuat un tranzit complet prin strâmtoarea Taiwan, fără a furniza detalii suplimentare, amintește Agerpres. SUA au efectuat misiuni sporadice prin strâmtoare în ultimii doi ani.

Washingtonul nu are legături oficiale cu Taiwanul, dar este obligat prin lege să-i asigure insulei mijloace de a se apăra şi este principala sa sursă de arme.

CITEȘTE ȘI: Alegeri în Taiwan. Tsai Ing-wen, realeasă într-un scrutin decisiv privind relația cu China

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel