Criză Venezuela. Rusia, despre soarta lui Maduro: Acum totul depinde de Armată

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Într-un interviu acordat publicaiei de presă ruse RIA, Nicolas Maduro a dat asigurări că Venezuela își va achita datoriile externe. Totodată, un oficial rus din Ministerul de Finanțe a vorbit despre situația de la Caracas, precizând că ”acum totul depinde de Armată”.

Serghei Storceak, adjunct al Ministrului de Finanţe al Rusiei, a declarat despre criza din Venezuela si situația președintelui Nicolas Maduro că: "acum totul depinde de armată, de soldaţi şi de cât de loiali vor fi faţă de datoria şi jurământul lor. Este greu, imposibil de făcut o altă evaluare".

Acesta a precizat că Venezuela va avea probleme cu plata datoriei externe, după sancţiunile impuse de SUA companiei petroliere de stat PDVSA. Rusia, aliat vechi al Venezuelei, a fost pentru regimul de la Caracas un creditor de ultimă instanţă. Compania rusă Rosneft a împrumutat sau a deschis linii de credit pentru Venezuela în valoare de cel puţin 17 miliarde de dolari în ultimii 12 ani.

Totuși, în interviul acordat presei din Rusia, Maduro a dat asigurări că Venezuela își va achita toate datoriile. Maduro a răspuns astfel unei întrebări referitoare la garanţiile pe care le-ar putea oferi privind plata datoriilor Venezuelei către Rusia şi China.

Totodată, Maduro a declarat presei din Rusia că Armata venezueleană dă dovadă de loialitate faţă de autorităţile legitime.

Preşedintele venezuelean a susţinut şi că sancţiunile americane împotriva PDVSA sunt ilegale. Aceeaşi apreciere o făcuse cu o zi în urmă şi ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, care a afirmat că măsurile luate de Statele Unite reprezintă o tentativă de confiscare a activelor de stat venezuelene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel