Criză Venezuela. Rusia, despre soarta lui Maduro: Acum totul depinde de Armată

Într-un interviu acordat publicaiei de presă ruse RIA, Nicolas Maduro a dat asigurări că Venezuela își va achita datoriile externe. Totodată, un oficial rus din Ministerul de Finanțe a vorbit despre situația de la Caracas, precizând că ”acum totul depinde de Armată”.

Serghei Storceak, adjunct al Ministrului de Finanţe al Rusiei, a declarat despre criza din Venezuela si situația președintelui Nicolas Maduro că: "acum totul depinde de armată, de soldaţi şi de cât de loiali vor fi faţă de datoria şi jurământul lor. Este greu, imposibil de făcut o altă evaluare".

Acesta a precizat că Venezuela va avea probleme cu plata datoriei externe, după sancţiunile impuse de SUA companiei petroliere de stat PDVSA. Rusia, aliat vechi al Venezuelei, a fost pentru regimul de la Caracas un creditor de ultimă instanţă. Compania rusă Rosneft a împrumutat sau a deschis linii de credit pentru Venezuela în valoare de cel puţin 17 miliarde de dolari în ultimii 12 ani.

Totuși, în interviul acordat presei din Rusia, Maduro a dat asigurări că Venezuela își va achita toate datoriile. Maduro a răspuns astfel unei întrebări referitoare la garanţiile pe care le-ar putea oferi privind plata datoriilor Venezuelei către Rusia şi China.

Totodată, Maduro a declarat presei din Rusia că Armata venezueleană dă dovadă de loialitate faţă de autorităţile legitime.

Preşedintele venezuelean a susţinut şi că sancţiunile americane împotriva PDVSA sunt ilegale. Aceeaşi apreciere o făcuse cu o zi în urmă şi ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, care a afirmat că măsurile luate de Statele Unite reprezintă o tentativă de confiscare a activelor de stat venezuelene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy