Criză Venezuela. Ministrul Apărării face zid în fața președintelui Nicolas Maduro

Eduard Pascu / 14 aug 2019 / 09:19

Ministrul apărării venezuelean, generalul Vladimir Padrino, a făcut zid marţi în faţa preşedintelui socialist Nicolas Maduro, asigurând că nu va exista nici lovitură de stat şi nici tranziţie în această ţară bogată în petrol din America de Sud, informează AFP.

"Nu va fi nici lovitură de stat, nici guvern de facto, nici vreo tranziţie", a declarat şeful armatei venezuelene în cursul unei ceremonii oficiale.

"Aici, niciun guvern nu va veni să se instaleze, deoarece există o forţă armată conştientă de obligaţiile sale morale şi constituţionale", a adăugat el, asigurând că oamenii săi nu sunt în stare "să schimbe tabăra".

Juan Guaido, deputat social-democrat care s-a autoproclamat preşedinte interimar în ianuarie şi a fost recunoscut în această calitate de aproximativ 50 de ţări, între care SUA, nu a reuşit să atragă armata de partea sa în pofida a numeroase tentative.

În acest sens, el a încercat fără succes să provoace o rebeliune armată la 30 aprilie.

La rândul său, Washingtonul, principalul aliat diplomatic al lui Juan Guaido, nu exclude o intervenţie militară pentru a-l alunga de la putere pe Nicolas Maduro, sprijinit de Rusia, China, Turcia şi Cuba.

Venezuela traversează la ora actuală cea mai gravă criză politică şi economică din istoria sa recentă, marcată de recesiune, hiperinflaţie şi de lupta pentru putere între Juan Guaido şi Nicolas Maduro. 

Vezi și: China acuză SUA de încălcarea normelor relaţiilor internaţionale în relaţia cu Venezuela

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy