Criză Venezuela. Maduro creează brigăzi militare pentru supravegherea punctelor vitale

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele Nicolas Maduro a anunţat vineri crearea unei brigăzi militare care să supravegheze infrastructurile publice furnizoare de apă şi electricitate, după îndelungata pană de curent care a afectat Venezuela.

Într-o intervenţie transmisă pe posturile de radio şi de televiziune, Maduro a declarat: "Comandamentul pentru apărarea serviciilor strategice de bază ale statului" va avea misiunea de a asigura "securitatea fizică şi cibernetică" a infrastructurilor şi de a monitoriza întreţinerea echipamentului. 

Liderul socialist a învinuit încă o dată SUA pentru pana de proporţii produsă. SUA sunt, în opinia sa, sursa unor "atacuri succesive" împotriva celei mai mari centrale hidroelectrice din Venezuela, "conduse" de John Bolton, consilierul pentru securitatea naţională al preşedintelui Donald Trump. 

Tăierea curentului electric produsă pe 7 martie a afectat întreaga ţară timp de aproape şase zile. Marţi, guvernul a asigurat că distribuţia de electricitate a fost restabilită pe întreg teritoriul ţării, dar vineri s-au mai înregistrate pene de curent în vestul Venezuelei. 

Nicolas Maduro acuză, de asemenea, opoziţia că a elaborat un plan menit să "însoţească blocarea distribuţiei de curent cu un val de violenţă generalizată" care, a declarat preşedintele contestat, a fost neutralizat. 

Din punctul de vedere al opozantului său, Juan Guaido, preşedintele interimar auto-proclamat şi recunoscut de aproximativ cincizeci de ţări, neglijenţa şi corupţia guvernului sunt la originea acestui fiasco. El a a afirmat că un incendiu de vegetaţie a deteriorat echipamentele provocând pana generală de proporţii. 

Armata venezueleană a difuzat vineri pe reţelele sociale fotografii care arătau soldaţi tăind iarbă şi tufişuri în apropierea unor facilităţi prost întreţinute. 

Principalele centrale electrice se află sub controlul Înaltului comandament militar din perioada fostului preşedinte Hugo Chavez (1999-2013), care a declarat în repetate rânduri "starea de urgenţă" ca urmare a penelor recurente care au afectat Venezuela. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel