Criză Venezuela. Maduro acceptă ajutoarele umanitare din China, dar le refuză pe cele din SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un al treilea avion cu ajutoare umanitare din partea Chinei, cu 64 de tone de medicamente şi alte materiale medicale, a ajuns joi în Venezuela. Avionul a aterizat în contextul în care Nicolas Maduro a refuzat ajutoarele umanitare din Statele Unite ale Americii. 

Aceste materiale medicale ar urma să remedieze în parte severa penurie din acest domeniu în Venezuela, lovită de cea mai gravă criză economică din istoria sa.

Aeronava a aterizat pe aeroportul din Maiquetia, lângă Caracas, cu o încărcătură de material medical şi chirurgical destinat spitalelor publice venezuelene, informează AFP.

Primul avion chinez a ajuns în Venezuela la 29 martie, cu 65 de tone de ajutor umanitar, iar al doilea a sosit lunea trecută, cu 71 de tone. Un al patrulea zbor este prevăzut să aibă loc în următoarele două săptămâni.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a aprobat în aprilie intrarea de ajutoare umanitare în ţara sa, în cadrul unui acord cu Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel