Criză Venezuela. Guaido și Maduro, tot mai aproape de o confruntare. Unele trupe au trecut de partea opoziției

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armată Venezuela
Armată Venezuela

Trupe care-l sprijină pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi altele care ar fi trecut de partea opozantului Juan Guaido sunt aproape de o confruntare în capitala Caracas, unde situaţia este confuză.

Guvernul a denunţat o ''tentativă de lovitură de stat'' după ce preşedintele Adunării Naţionale autoproclamat preşedinte interimar, Juan Guaido, a anunţat din interiorul unei baze militare, prin intermediul reţelelor de socializare, că a primit sprijin din partea unui grup de ''soldaţi curajoşi''.

Acest grup de soldaţi l-au eliberat din arest domiciliar pe opozantul Leopoldo Lopez. De asemenea, susţinători ai lui Guaido au ieşit pe străzi şi au început să se adune în Piaţa Altamira, epicentrul protestelor împotriva lui Maduro.

Un fidel al acestuia din urmă, Diosdado Cabello, le-a cerut de asemenea susţinătorilor lui Maduro să se adune la Palatul Miraflores, sediul preşedinţiei.

În acest timp, guvernul preşedintelui Maduro susţine că este în curs o acţiune de ''neutralizare a unui grup restrâns de trădători din efectivele armatei, care s-au poziţionat la intersecţia Altamira pentru a porni o lovitură de stat''.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel