Criză Venezuela. Bolton: Maduro a cumpărat sprijinul permanent al Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Dictatorul venezuelian Nicolas Maduro a cumpărat sprijinul Kremlinului prin semnarea unui contract de apărare cu Federația Rusă în luna mai, a scris John Bolton, consilierul presedintelui SUA pentru securitate nationala, pe contul sau de Twitter.

„Maduro este extrem de slab în gestionarea resurselor Venezuelei. În luna mai, când sute de mii de venezuelenieni erau înfometati, Maduro a dat Rusiei 209 de milioane de dolari pentru un contract de apărare ca să cumpere sprijin permanent", a scris Boltonscrie Pagina de Rusia.

Reamintim că, în mai 2018, în Venezuela au avut loc alegeri ale șefului statului. Potrivit Comisiei Electorale Centrale a țării, actualul președinte, Nicolas Maduro, a câștigat cu circa 70% din voturi, în conditiile în care opoziția a boicotat alegerile. În ianuarie, pe fundalul protestelor de masă împotriva lui Maduro, președintele Adunării Naționale a Venezuelei, Juan Guaido, s-a declarat președintele interimar al țării. Majoritatea țărilor UE, SUA, Canada, Australia și o parte din țările Americii Latine l-au recunoscut pe Guaido ca președinte interimar al Venezuelei. Rusia, China și Cuba îl sprijină pe Maduro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel