Criză Ucraina. Trump își anulează întrevederea cu Putin de la G20

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că îşi anulează întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin, prevăzută în marja summitului G20 de la Buenos Aires. Motivul acestei decizii îl reprezintă actuala criză din Ucraina.

'Pe baza faptului că navele şi marinarii nu au revenit în Ucraina din Rusia, am decis că pentru toate părţile interesate ar fi mai bine să-mi anulez întâlnirea mea prevăzută cu Vladimir Putin în Argentina', a anunţat Donald Trump într-o postare pe Twitter scrisă la bordul avionului care îl duce la Buenos Aieres. 'Aştept cu nerăbdare un summit semnificativ (americano-rus) imediat ce situaţia actuala va fi soluţionată', mai spune în mesajul său Donald Trump. 

Donald Trump ameninţase anterior Moscova că s-ar putea să nu se întâlnească cu Putin din cauza incidentului armat între Rusia şi Ucraina în Marea Neagră. Totuşi, înainte de a se îmbarca pentru zborul către Argentina, el declarase presei că va avea în avion un raport complet asupra acestui incident şi că în urma acestuia va decide dacă se întâlneşte sau nu cu preşedintele rus. 

Confruntarea între Ucraina şi Rusia, reactivată de interceptarea prin forţă şi sechestrarea duminica trecută în largul Crimeii a trei nave militare ucrainene, s-a repercutat astfel asupra întrevederii Putin-Trump la summitul G20 din Buenos Aires. Toţi cei 24 de marinari ucraineni capturaţi la bordul navelor au fost plasaţi în arest preventiv pentru 60 de zile de către Rusia, iar joi s-a aflat că ei au fost transferaţi din Crimeea - unde au fost duşi iniţial - la Moscova, în închisoarea Lefortovo. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel