Criză refugiați. Juncker: Istoria îi va da dreptate Angelei Merkel. Austria și Ungaria s-ar fi prăbușit

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și Angela Merkel, cancelarul Germaniei
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a lăudat-o pe cancelarul german Angela Merkel pentru politica sa de primire a refugiaţilor.

"Angela Merkel a făcut lucrul potrivit în toamna anului 2015, iar istoria va confirma acest lucru", a declarat Jean-Claude Juncker într-un interviu apărut în ediţia de vineri a tabloidului Bild.

 

Junker: Austria și Ungaria s-ar fi prăbușit

 

"Dacă ar fi închis frontiera germană, Austria şi Ungaria s-ar fi prăbuşit sub povara refugiaţilor. Acesta este adevărul".

Întrebat dacă Angela Merkel a condus sau a divizat Uniunea Europeană, Juncker a răspuns: "Puteţi face multe de la Berlin. Asta-i adevărat. Dar o singură persoană nu poate nici să conducă şi nici să divizeze UE. În Europa ai întotdeauna nevoie de aliaţi solizi pe care să te poţi baza şi de mulţi prieteni dacă vrei să realizezi ceva".

Deşi Germania nu a fost "o barcă cu motor", ci mai degrabă "un petrolier lent" în interiorul UE, în momentele cruciale Merkel şi alte "minţi strălucite" au "adus laolaltă oameni şi au pus cap la cap lucruri", a mai spus preşedintele Comisiei Europene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel