Criză politică în Italia. Premierul Giuseppe Conte își va prezenta demisia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Premierul Italiei, Giuseppe Conte
Premierul Italiei, Giuseppe Conte

În căutarea unei noi majorităţi, premierul italian Giuseppe Conte a anunţat luni seara că îşi va prezenta marţi demisia, relatează Agerpres, care citează agenția AFP.

Giuseppe Conte a convocat Consiliul de miniştri marţi la 09:00 (08:00 GMT) destinat ''informării miniştrilor cu privire la intenţia sa de a merge la Quirinale (sediul preşedinţiei Republicii) pentru a demisiona'', se arată într-un comunicat.

Premierul Conte speră să obţină un mandat de la preşedintele Sergio Matterella pentru a încerca să formeze un nou guvern, al treilea din 2018, potrivit media italiene.

Cabinetul Conte a fost aruncat în criză în cursul acestei luni după ce unul din partenerii din coaliţie, partidul Viva Italia condus de fostul premier Matteo Renzi, s-a retras de la guvernare într-o dispută legată de gestionarea crizei provocate de coronavirus.

Deşi Conte a supravieţuit ulterior unui vot de încredere în Parlament săptămâna trecută, el nu a reuşit să-şi asigure o majoritate absolută în Senat, ceea ce înseamnă că va avea dificultăţi în a pune în aplicare orice agendă politică dacă nu va putea atrage noi susţinători, notează Reuters.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel