Criza politică din R. Moldova: Maia Sandu răspunde ultimatumului lui Igor Dodon

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Sursă foto: Maia Sandu Facebook

„Președinția nu operează cu ultimatumuri – așa cum a anunțat anterior”, a declarat pentru IPN purtătoarea de cuvânt a instituției, Sorina Ștefârță, solicitată pentru o reacție în contextul declarațiilor liderului Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Sorina Ștefârță a menționat că, în această săptămână, președintele Maia Sandu desfășoară̆ consultări cu societatea civilă, cu experți în drept și cu mai mulți actori sociali. Președinția va reveni ulterior cu detalii.

Potrivit Deschide.md, PSRM a anunțat că este gata să se așeze la masa de negocieri cu toate forțele parlamentare, dar și Maia Sandu, pentru a găsi soluții de ieșire din criza politică în care se află R.Moldova.

În acest sens, socialiștii îi oferă șefului statului termen până la data de 9 martie, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru propus de majoritatea parlamentară, fie aceasta va fi Mariana Durleșteanu sau o altă persoană. Potrivit lui Igor Dodon, în cazul în care Maia Sandu nu va accepta propunerea PSRM, atunci partidul este gata să treacă „la un alt nivel de acțiuni”.

Ulterior, PAS a venit cu o reacție în care a anunțat că a luat act de declaraţia PSRM privind criza politică din ţară. Partidul a menționat că a fost mereu un adept al identificării unor soluţii politice pentru problemele create, prin discuţii şi negocieri cu factorii decidenţi, chiar dacă le este străină forma ultimativă de invitaţie la dialog.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel