Criză Iran. Teheranul răspunde SUA privind scenariul unui ”război scurt”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Teheranul a avertizat joi împotriva 'falselor idei' ale preşedintelui american Donald Trump, care a evocat cu o zi în urmă posibilitatea unui 'război scurt' al SUA împotriva Iranului.

Ideea unui 'război scurt' cu Iranul este o 'iluzie', insistă ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif într-o postare pe Twitter.

Referindu-se la afirmaţiile recente ale lui Donald Trump care - potrivit lui - 'ameninţă pacea', Zarif a publicat pe contul său de Twitter o serie de cinci aforisme.

'Sancţiunile nu sunt o soluţie alternativă la război, ele sunt (scris cu majusculă) războiul', notează el. 'Obliteraţie = genocid = crimă de război'; "Cel care începe un război nu este şi cel care îl termină' şi "nu se poate negocia şi ameninţa în acelaşi timp', apreciază şeful diplomaţiei iraniene.

 

Trump a evocat posibilitatea unui război scurt împotriva Iranului

 

Criza de lungă durată care caracterizează de 40 de ani relaţiile între SUA şi Republica Islamică trece de aproape două luni printr-o nouă fază de intensificare, pe fondul escaladării în regiunea Golfului, mai ales după ce Iranul a doborât o dronă americană la 20 iunie.

În aceste circumstanţe de încordare maximă, Donald Trump a evocat miercuri posibilitatea unui război scurt împotriva Teheranului, potenţial devastator, potrivit lui.

'Suntem într-o poziţie foarte puternică şi nu va dura foarte mult, pot să vă spun asta', a asigurat el. 'Şi nu vorbesc despre trupe la sol', a mai spus preşedintele american, respingând astfel ideea unei operaţiuni terestre împotriva Iranului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel