Criză de proiectile de 155 mm după ce Ucraina a stabilit recordul de 100.000 proiectile pe lună. SUA - contract de 1.5 miliarde de dolari pentru producție, inclusiv în Polonia

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele Armatei ucrainene învață să utilizeze obuzierul autopropulsat AS90 de 155 mm, Marea Britanie
Forțele Armatei ucrainene învață să utilizeze obuzierul autopropulsat AS90 de 155 mm, Marea Britanie

Forțele Terestre americane (US Army) au anunțat acordarea unor contracte în valoare de 1,5 miliarde de dolari către nouă companii din SUA, Canada, India și Polonia pentru a crește producția globală de proiectile de artilerie calibru 155 mm.

În ultimele două săptămâni ale lunii septembrie, serviciul a finalizat o serie de contracte prin care „s-au asigurat resurse pentru fiecare componentă majoră, material sau proces de producție necesare pentru a se atinge obiectivul de 80.000 de proiectile pe lună până în trimestrul patru al anului fiscal 2025”, a informat US Army, pe 6 octombrie, într-un comunicat de presă.

Oficialii US Army au declarat recent că producția de muniție de artilerie de 155 mm va crește la 28.000 de proiectile pe lună în octombrie, ceea ce este dublu față de ceea ce se producea la începutul anului. Planul este să se ajungă la o producție de aproximativ 60.000 de obuze pe lună în 2024 și 80.000 în 2025, urmând să se atingă 100.000 pe lună până la finalul lui 2026, potrivit publicației americane Defense News.

Forțele Terestre americane trebuie să-și refacă stocurile după ce au trimis peste două milioane de proiectile calibru 155 mm în Ucraina pentru a o ajuta să se apere de invazia rusă.

 

Consum record de muniție în Ucraina: 100.000 de proiectile pe lună

Militari ucraineni / General Staff of Ukrainian Army

Consumul de muniție pe front poate ajunge și la 100.000 de proiectile pe lună. În iulie 2023, forțele ucrainene lansau 2.000 - 3.000 de obuze pe zi, potrivit CNN care a discutat cu un reprezentant al Departamentului american al Apărării.

În acest an producția a fost deja extinsă, două noi facilități (una în Texas  și alta în Canada) adăugându-se la cele două existente în Pennsylvania.

Pentru îndeplinirea actualei alocări de 1,5 miliarde de dolari, au fost încheiate contracte cu cinci companii americane și trei străine (NitroChem SA în Polonia, Solar Industries India Ltd. și IMT Defense în Canada).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel