Critici pe internet după ce poze cu soldați români care ar ține AK-ul greșit au devenit virale

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

O serie de fotografii publicate pe pagina oficială a Brigăzii 61 Vânători de Munte au stârnit discuții aprinse între internauți.

Un militar care simulează o tragere de pe schiuri din poziția ”În picioare” ține greșit AK-ul cu pat rabatabil. Comentariile au început să curgă și toată lumea ”trage de urechi” instructorul care nu a corectat poziția de tragere și modul în care trebuie ținută arma în mână de către soldați.

Unii spun că la primul foc tras militarul ar fi rămas fără doi dinți sau cel puțin cu un ochi vânăt, cunoscut fiind faptul că AK-ul are un recul destul de puternic, iar nefixarea acestuia corect în umăr poate avea consecințe pentru militar. 

Altul, mai aspru spune: ”Absolut incredibil. Ministerul Apararii are net sa vada asa ceva?! De râsul lumii...”

Notă DefenseRomania: În mod normal, poziția clasică este cu brațul din față pe mânerul ulucului, sau cu ulucul în palmă în varianta fără mâner, pentru a împinge arma în umăr și o mai bună fixare care ajută la luarea liniei de ochire și limitarea percepției reculului. Varianta din imaginile de mai jos, deși nu este greșită (pentru că nu există reguli limitative de utilizare a armei) denotă totuși o utilizare neprofesionistă, ușor efeminată, care este exclusă în situații reale, pe câmpul de luptă.

2. -imagine fara descriere- (vanatori-de-munte_97712500.jpg)

 

3. -imagine fara descriere- (vanator-2_49525600.jpg)

 

4. -imagine fara descriere- (vanator-3_07682000.jpg)

 

Imaginile au fost surprinse în perioada 21 - 22 ianuarie 2021, când în garnizoana Vatra Dornei s-au desfășurat, concursurile aplicativ - militare de iarnă etapa pe Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș VODĂ”. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel