Critici în SUA privind o posibilă achiziție de avioane de luptă din generația a IV-a

Tudor Curtifan |
Data publicării:
 F-15E Strike Eagle, Sursă foto: USAF
F-15E Strike Eagle, Sursă foto: USAF

Mai mulți piloți ai US Air Force, în prezent retrași, au adus critici unei viitoare posibile achiziții a avioanelor din generația a IV-a.

Ei au precizat că deși ciclul de viață al acestor avioane este de câteva decenii, acestea nu vor fi eficiente decât pentru următorii 10 ani.

Piloții atenționează că o eventuală achiziție a avioanelor de generația a IV-a nu ar fi în conformitatea cu Strategia Națională de Apărare a Pentagonului.

JV Venable, expert în apărare, a declarat potrivit Janes, că orice avion de generația a patra, dând exemplul avionului Boeing F-15 Eagle, ar avea ciclul de viață de 30-35 de ani, dar o eficiență doar pentru următorul deceniu. În acest context el a amintit că Strategia Națională de Apărare a Pentagonului cere echipamente capabile să facă față unor posibile conflicte cu Rusia sau China și nu în medii precum Afganistanul sau Siria. 

El a mai adăugat că avioanele de din generația a IV-a ar fi cu două generații în urma celor ale marilor puteri în următorii 20-30 de ani. "Nu este vorba doar de F-15X, ci și de orice alt avion din generația a patra", a mai precizat Venable.

Și Șeful Statului Major al USAF, David Goldfein, a precizat că ar prefera achiziționarea avioanelor Lockheed Martin F-35A Lightning II. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel