Critici în SUA privind o posibilă achiziție de avioane de luptă din generația a IV-a

Tudor Curtifan / 08 Martie 2019 / 20:00
 F-15E Strike Eagle, Sursă foto: USAF
F-15E Strike Eagle, Sursă foto: USAF

Mai mulți piloți ai US Air Force, în prezent retrași, au adus critici unei viitoare posibile achiziții a avioanelor din generația a IV-a.

Ei au precizat că deși ciclul de viață al acestor avioane este de câteva decenii, acestea nu vor fi eficiente decât pentru următorii 10 ani.

Piloții atenționează că o eventuală achiziție a avioanelor de generația a IV-a nu ar fi în conformitatea cu Strategia Națională de Apărare a Pentagonului.

JV Venable, expert în apărare, a declarat potrivit Janes, că orice avion de generația a patra, dând exemplul avionului Boeing F-15 Eagle, ar avea ciclul de viață de 30-35 de ani, dar o eficiență doar pentru următorul deceniu. În acest context el a amintit că Strategia Națională de Apărare a Pentagonului cere echipamente capabile să facă față unor posibile conflicte cu Rusia sau China și nu în medii precum Afganistanul sau Siria. 

El a mai adăugat că avioanele de din generația a IV-a ar fi cu două generații în urma celor ale marilor puteri în următorii 20-30 de ani. "Nu este vorba doar de F-15X, ci și de orice alt avion din generația a patra", a mai precizat Venable.

Și Șeful Statului Major al USAF, David Goldfein, a precizat că ar prefera achiziționarea avioanelor Lockheed Martin F-35A Lightning II. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy