Creşterea prezenţei NATO în Polonia. Biden şi Duda vor discuta despre consolidarea flancului estic

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele american Joe Biden a sosit luni seară în Polonia, după ce a efectuat o vizită neanunțată în Ucraina.

Președintele american a ajuns în Przemyśl din Polonia cu trenul, după care a fost transferat în avionul prezidențial Air Force One, cu destinația Varșovia. Vizita oficială a lui Biden în Polonia va începe marți, iar șeful de la Casa Albă va purta discuții cu omologul său polonez Andrzej Duda.

Cei doi vor discuta marţi despre consolidarea securităţii Poloniei şi creşterea prezenţei NATO în ţară, a declarat Marcin Przydacz, consilierul pentru afaceri externe al preşedintelui polonez.

"(Vom discuta) despre securitatea statului polonez şi cooperarea aliată cu SUA, tot în cadrul NATO, ce putem face pentru ca flancul estic, inclusiv Polonia, să fie mai sigur", a declarat Marcin Przydacz pentru postul privat TVN 24, scrie Rador. "Nu este un secret că vom vorbi despre creşterea prezenţei şi, din punct de vedere al infrastructurii, a NATO".

Przydacz a fost întrebat dacă știa despre planurile lui Biden de a călători la Kiev, care au fost ținute secrete până în ultimul moment.

”Prin natura lucrurilor, din cauza subiectului de securitate, nu se putea vorbi despre asta. Am fost întrebat de multe ori dacă președintele Zelenski va veni la Varșovia sau va avea loc o întâlnire undeva la Rzeszów. Întotdeauna am răspuns că nu era planificată o astfel de întâlnire, pentru că într-adevăr, într-un grup mic aici, la Varșovia, eram la curent cu aceste planuri. A fost o vizită de mare risc”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel