Cresc tensiunile geopolitice în Strâmtoarea Hormuz: Iranul anunţă capturarea unui petrolier britanic

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat vineri seară că au "confiscat" un petrolier britanic, Stena Impero, în strâmtoarea Ormuz, relatează AFP.

Nava a fost arestată de forţa navală a Gardienilor Revoluţiei pentru "nerespectarea codului maritim internaţional", la cererea "Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormozgan", indică un comunicat al Sepahnews, site-ul de internet al Gardienilor Revoluţiei.

Stena Impero "a fost dus până la ţărm după confiscare şi cedat Autorităţii pentru ca să poată începe procedura legală şi ancheta", au adăugat Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice în acest scurt comunicat.

Proprietarii petrolierului, Stena Bulk și Northern Marine Management, au declarat că la bordul navei se află 23 de membri ai echipajului la bordul navei care a fost abordată vineri de „ambarcațiuni mici și un elicopter" în strâmtoarea Ormuz.

„În prezent, nu putem contacta nava", au precizat proprietarii.

Anunţul privind confiscarea Stena Impero survine la câteva ore după ce Curtea Supremă din Gibraltar a decis să prelungească cu 30 de zile imobilizarea petrolierului iranian Grace 1.

Nava a fost sechestrată pe 4 iulie de către autorităţile lui Gibraltar, teritoriu situat în extremitatea sudică a Spaniei, care aveau suspiciuni că nava urma să transporte ţiţei în Siria cu încălcarea sancţiunilor Uniunii Europene împotriva Damascului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel