Crăciunul pe front în stil ucrainean: Trei zile negre pentru Rusia „a doua armată a lumii” înainte de invadarea Ucrainei

Cătălin Costea |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

În ajunul Crăciunului, Ucraina a lovit decisiv un centru de comandă rusesc din Regiunea Herson, provocând pierderi grele armatei ruse.

Proiectilele de artilerie au lovit comandamentul instalat în localitatea Zabaryne, unde avea loc o convocare a ofițerilor armatei ruse.

Șaptezeci de militari ruși au fost răniți în atac, potrivit Statului Major al forțelor ucrainene.

„A fost atacat cartierul general rus din Zabaryne, Regiunea Herson, unde avea loc o întâlnire a ofițerilor din Regiunea Militară Sud a Forțelor Armate Ruse”, se precizează în comunicat, „Ca urmare, până la 70 de militari au fost răniți. Numărul morților este încă în curs de stabilire”.

Următoarea zi, de Crăciun, un avion de luptă rusesc MiG-31K a luat foc pe un aerodrom din Belarus, lângă localitatea Machulishchy. Avionul de luptă era echipat cu rachete Kinzhal (Pumnal) și este unul dintre cele care au fost folosite în raidurile aeriene de bombardare din Ucraina. În prezent nu au fost obținute alte date privind consecințele incidentului.

În această dimineață, trei militari ruși au fost uciși din cauza căderii resturilor unei drone ucrainene care a fost doborâtă în timp ce ataca baza aeriană Engels din regiunea rusă Saratov. Incidentul este al doilea în această lună și ridică serioase semne de întrebare privind capacitatea Rusiei de a-și asigura apărarea antiaeriană în interiorul țării, la sute de kilometri de frontiera cu Ucraina.

Potrivit Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, consecințele exploziilor de la aerodromul militar Engels-2 sunt destul de semnificative.

Anton Gerașcenko, consideră că a doua lovitură într-o lună asupra bazei aeriene Engels „înseamnă de fapt prăbușirea completă a lăudatului sistem de apărare aeriană rusă”.

„Niciunul dintre radarele rușilor nu este capabil să detecteze o țintă care se apropie. Și chiar și lăudatele S-300 și S-400 nu pot proteja împotriva amenințărilor din aer. Tot ceea ce este capabilă Rusia este să continue să mintă cu cinism”, a subliniat Anton Gerașcenko, consilierul ministrului Afacerilor Interne.

Citește și: Baza Aeriană rusă Engels unde sunt dislocate bombardiere Tu-95MS, lovită din nou. Explozii raportate de presa rusă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel