COVID-19: Chișinăul a interzis intrarea pe cale aeriană a străinilor în țară. Dodon se teme ca R. Moldova să nu devină zonă de tranzit pentru români

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Republica Moldova le-a interzis intrarea tuturor cetăţenilor străini care vin cu avionul din orice ţară afectată de coronavirus.

Interdicţia a intrat în vigoare marţi, la trei zile după ce în Republica Moldova a fost raportat primul caz de infectare cu coronavirus.

Anunţul a fost făcut luni seară de premierul Ion Chicu, care a spus că Republica Moldova nu poate interzice complet zborurile, dar că numai cetăţenilor moldoveni li se va permite să se îmbarce în avioanele care pleacă spre Republica Moldova din ţările unde a fost depistat noul virus.

Nu este clar deocamdată cum va fi implementată interdicţia, în contextul în care în peste 100 de ţări şi teritorii a fost raportat noul coronavirus, COVID-19, comentează Reuters.

Decizia a fost luată la sugestia de luni dimineaţă a preşedintelui Igor Dodon, relatează Europa Liberă din Republica Moldova pe site-ul său, potrivit Agerpres. 'Nu putem permite ca Republica Moldova să devină zonă de tranzit (...). Dacă românii interzic zborurile spre România, ei toţi o să zboare la Chişinău şi de aici o să meargă cu maşina', a spus Dodon la o conferinţă de presă.

Sâmbătă, în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19, la o femeie de 48 de ani care s-a întors din Italia cu avionul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel