Corpul Gardienilor Revoluției Islamice anunță că au învins inamicul

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandantul Gardienilor Revoluției Islamice, generalul maior Hossein Salami a subliniat recentele progrese militare ale Iranului împotriva SUA și a spus că, având în vedere realitatea din teren, Republica Islamică a învins inamicul, transmite agenția Tasnim.

„Nu permitem voinței inamicului să ne afecteze destinul și până acum, am făcut acest lucru și avansăm”, a declarat generalul maior Salami pentru agenția iraniană Tasnim.

Iranul își învinge acum inamicul și această tendință va continua, a adăugat primul comandant.

"Secretul acestor progrese (militare) este că Dumnezeu este conducătorul lumii și nu al Americii și că oricine crede în Dumnezeu nu este afectat de voința inamicului", a declarat generalul maior Salami.

Observațiile au venit pe fundalul tensiunilor crescute între Iran și SUA, după ce Republica Islamică a doborât o dronă spion americană care ar fi trecut peste apele sale teritoriale și, de asemenea, atacurile recente ale forțelor yemenite asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită, Washington și Riadul afirmând că Iranul se afla în spatele lor.

Corpul Gărzilor Revoluției Islamice a declarat, pe 20 iunie, că o unitate de apărare a teritoriului iranian a doborât o dronă care a încălcat spațiul aerian teritorial iranian la primele ore ale zilei, în apropierea regiunii Kooh-e-Mobarak din sudul provinciei Hormozgan. Se presupune că drona intrusă a fost doborâtă de sistemul de rachete aeriene din Iran, „Khordad-3rd”.

Rebelii houthi au revendicat atacul asupra rafinăriilor din Arabia Saudită

 

Tensiunile dintre SUA și Iran s-au accentuat în continuare, după ce forțele armate din Yemen au efectuat o operațiune la scară largă împotriva instalațiilor petroliere din Arabia Saudită luna trecută, ca răspuns la războiul condus de Arabia Saudită în țara lor.

Mișcarea yemenită Houthi Ansarullah și-a asumat imediat atacul, dar secretarul de stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul de a fi în spatele atacului, fără a furniza dovezi. Teheranul a respins categoric acuzațiile.

Între timp, Arabia Saudită a susținut că loviturile asupra infrastructurii sale petroliere au venit din „nord” și au fost „indubitabil” sponsorizate de Iran, adăugând că houthii nu au fost responsabili pentru atac, în ciuda susținerii acestuia.

La scurt timp după anunțul saudit, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Yemenite a reiterat că ei au fost în spatele atacului din weekend, subliniind că houthisii au noi drone, alimentate de „motoare normale și cu jet” care pot atinge ținte situate adânc în Arabia Saudită.

„Forțele noastre au atins un nivel ridicat de eficiență și abilitate. Acestea pot fabrica diferite tipuri de vehicule aeriene fără pilot în timp record. Cea de-a doua operațiune care a vizat instalațiile petroliere din Arabia Saudită, este un exemplu perfect al capacităților forțelor noastre în ceea ce privește planificarea și implementarea", a declarat generalul de brigadă Yahya Saree în cadrul unei conferințe de presă în capitala Sana.

Vezi și: Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel