Corovonavirus | UE a identificat informaţii false despre COVID-19 care provin din Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Uniunea Europeană a identificat informaţii false provenite din Rusia despre epidemia provocată de noul coronavirus, a declarat vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, citată miercuri de dpa.

Campania blocului comunitar EUvsDisinfo a strâns deja peste 150 de dezinformări despre COVID-19 având legătură cu Kremlinul, a indicat Jourova.

Citeşte şi: Cum minte propaganda rusă în criza COVID-19: Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA

Ea a mai spus că au existat declaraţii oficiale ale autorităţilor ruse îndreptate împotriva UE. Scopul acestor declaraţii a fost de a provoca teamă şi nervozitate în rândul populaţiei, a spus vicepreşedinta Comisiei Europene.

În ceea ce o priveşte, China are tendinţa să recurgă la propagandă, a spus Jourova. Politiciana cehă a dat ca exemplu difuzarea unor informaţii potrivit cărora Europa nu ar fi capabilă să facă faţă crizei declanşate de noul coronavirus fără ajutorul Chinei, ceea ce nu este adevărat, în opinia sa.

Citeşte şi: Dan Dungaciu: În Italia nu sunt 'omuleți verzi', sunt ofițeri ai Armatei ruse care se plimbă pe drumurile NATO

Ea a spus că cel mai bun mod de a face faţă informaţiilor false şi propagandei este prin intermediul datelor, adăugând că există o mare nevoie de date şi informaţii sigure.

Citeşte şi: Trustul de presă al MApN: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât COVID-19

Jourova a declarat că a ajuns la un acord cu privire la o procedură pe această temă cu unele reţele de socializare. S-a convenit ca informaţiile credibile să fie evidenţiate, iar informaţiile false să fie şterse sau să devină mai puţin vizibile, a spus ea potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel