Coronavirus. US National Guard a fost trimisă și în California și Washington

Eduard Pascu / 23 Martie 2020 / 10:01

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat duminică că a activat US National Guard pentru a ajuta statele New York, California și Washington, ca răspuns la noua pandemie a coronavirusului, unde peste 240 de persoane au murit din cauza bolii, transmite agenția Anadolu.

"Astăzi, anunț acțiuni pentru a ajuta New York, California și Washingtonul. US National Guard poate răspunde eficient la această criză", a anunțat Donald Trump într-o conferință de presă la Casa Albă. El a spus că cele trei state au fost „cele mai afectate”.

Președintele a spus că guvernul federal va finanța 100% costul desfășurării unităților de pază națională pentru a îndeplini misiunile aprobate și pentru a opri virusul. Guvernatorii vor fi la comandă, iar administrația îi va urma, a spus Trump.

„Această acțiune le va oferi flexibilitatea maximă pentru a utiliza US National Guard în lupta împotriva virusului fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru costuri și răspundere”, a spus el. „Sunt eliberate resurse de stat pentru a proteja sănătatea și siguranța oamenilor”, a mai adăugat Trump.

Președintele a mai spus că guvernul federal a dislocat sute de tone de echipamente de la depozitele naționale „pentru a ajuta în aceste zone”. Există peste 335.000 de cazuri confirmate la nivel mondial, iar peste 14.600 de persoane au decedat, în timp ce aproape 98.000 s-au recuperat, mai precizează sursa citată.

Virusul a infectat peste 33.000 de oameni în SUA și a ucis cel puțin 417, inclusiv 117 în New York, 95 în statul Washington și 30 în California.

Vezi și: Coronavirus. US Army a pătruns în New York. Hotelurile sunt transformate în unități medicale 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy