Coronavirus. US National Guard a fost trimisă și în California și Washington

Eduard Pascu |
Data publicării:

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat duminică că a activat US National Guard pentru a ajuta statele New York, California și Washington, ca răspuns la noua pandemie a coronavirusului, unde peste 240 de persoane au murit din cauza bolii, transmite agenția Anadolu.

"Astăzi, anunț acțiuni pentru a ajuta New York, California și Washingtonul. US National Guard poate răspunde eficient la această criză", a anunțat Donald Trump într-o conferință de presă la Casa Albă. El a spus că cele trei state au fost „cele mai afectate”.

Președintele a spus că guvernul federal va finanța 100% costul desfășurării unităților de pază națională pentru a îndeplini misiunile aprobate și pentru a opri virusul. Guvernatorii vor fi la comandă, iar administrația îi va urma, a spus Trump.

„Această acțiune le va oferi flexibilitatea maximă pentru a utiliza US National Guard în lupta împotriva virusului fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru costuri și răspundere”, a spus el. „Sunt eliberate resurse de stat pentru a proteja sănătatea și siguranța oamenilor”, a mai adăugat Trump.

Președintele a mai spus că guvernul federal a dislocat sute de tone de echipamente de la depozitele naționale „pentru a ajuta în aceste zone”. Există peste 335.000 de cazuri confirmate la nivel mondial, iar peste 14.600 de persoane au decedat, în timp ce aproape 98.000 s-au recuperat, mai precizează sursa citată.

Virusul a infectat peste 33.000 de oameni în SUA și a ucis cel puțin 417, inclusiv 117 în New York, 95 în statul Washington și 30 în California.

Vezi și: Coronavirus. US Army a pătruns în New York. Hotelurile sunt transformate în unități medicale 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel