Coronavirus. US Army a pătruns în New York. Hotelurile sunt transformate în unități medicale

Eduard Pascu / 23 Martie 2020 / 08:43

Președintele Donald Trump a declarat statul New York o zonă de dezastre majore ca urmare a pandemiei de COVID-19, transmite Defence Blog.

Donald Trump a confirmat că a aprobat o declarație de dezastru major pentru New York. El a spus că a lucrat îndeaproape cu guvernatorul Andrew Cuomo, referindu-se la o acțiune federală „fără precedent".

Mark Esper, secretarul american al apărării, a declarat la începutul acestei săptămâni că autoritățile „au în vedere activarea Gărzii Naționale și rezervelor naționale pentru a ajuta statele cu logistică, planificare și asistență medicală, după caz".

În prezent, US Army a intrat în New York și lucrează la planurile de preluare a hotelurilor, a căminelor de colegiu și a arenelor sportive pentru a le transforma în unități medicale de terapie intensivă.

Corpul de Ingineri al US Army are în plan să preia până la 10.000 de camere de hotel, căminele universităților și alte spații din New York pentru a le transforma în unități medicale, deoarece numărul pacienților cu coronavirus internați crește exponențial, a raportat Wall Street Journal.

Cu hoteluri practic goale - Hilton Midtown de 1.878 de camere este închis complet - activitatea de cazare a fost blocată pentru evenimente și convenții. Operatorii spun că această criză este mult mai gravă ca cea de după 11 septembrie sau criza financiară din 2008.

US Army poate prelua orice hotel, colegiu și, eventual, chiar arene sportive, a declarat în cadrul unei declarații de presă generalul Todd Semonite.

„După ce preluam clădirea, într-o perioadă de zile excepțional de scurtă o putem transforma într-o unitate asemănătoare cu cea de terapie intensivă", a spus el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy