Coronavirus | Trei marinari americani, testaţi pozitiv la bordul portavionului Theodore Roosevelt

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
portavionul american USS Theodore Roosevelt
portavionul american USS Theodore Roosevelt

Trei marinari americani care se aflau la bordul portavionului Theodore Roosevelt, au fost diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat marţi oficiali americani, citaţi de AFP.

Cei trei bărbaţi au fost evacuaţi şi toţi cei care au fost în contact cu ei la bordul navei, desfăşurată în prezent într-un teatru de operaţiuni, au fost plasaţi în carantină, a declarat jurnaliştilor secretarul interimar al Marinei, Thomas B. Modly.

Nava are un efectiv de peste 5.000 de persoane la bord.

În urmă cu două săptămâni portavionul se afla într-un port din Vietnam, dar - potrivit şefului operaţiunilor navale, amiralul Michael Gilday - pare dificil deocamdată să se facă o legătură între aceste cazuri de contaminare şi o escală precisă.

"Am luat mari precauţii când echipajul a revenit la bord şi am procedat la examinări medicale riguroase ale echipajului", a declarat el.

În total, marina americană a înregistrat 86 de cazuri de coronavirus, dintre care 57 de militari în serviciul activ, a adăugat amiralul.

Săptămâna trecută, nava de asalt amfibie Boxer - care se afla în portul San Diego, potrivit presei americane - a informat că unul dintre marinarii săi fusese testat "presupus pozitiv" pentru noul coronavirus, dar că acest rezultat mai urma să fie confirmat de către autorităţile sanitare.

Această informaţie a intervenit după o săptămână de la anunţul că un soldat al marinei americane staţionat în sudul Italiei contractase maladia COVID-19, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel