Coronavirus: SUA au început primul test clinic pentru un vaccin împotriva noului coronavirus Covid-19

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Primul test clinic pentru testarea unui vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 a fost lansat luni la Seattle, au anunţat autorităţile sanitare americane, transmite AFP.

"Testul clinic deschis va include participarea a 45 de adulţi voluntari cu stare bună de sănătate, cu vârste între 18 şi 45 de ani, timp de circa şase săptămâni", au anunţat Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) într-un comunicat, transmite Agerpres. Acesta menţionează că "primul participant a primit vaccinul experimental astăzi".

Pe de altă parte, Comisia Europeană a oferit luni un sprijin financiar de până la 80 milioane de euro companiei CureVac din Tuebingen, Germania, care dezvoltă vaccinuri înalt inovative, pentru a accelera dezvoltarea şi producerea unui vaccin împotriva coronavirusului în Europa, informează executivul european.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi comisarul pentru inovaţie, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, au discutat cu conducerea CureVac prin videoconferinţă, la care a participat şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Ambroise Fayolle.

Sprijinul financiar ar fi oferit în forma unei garanţii UE la un împrumut BEI aflat în evaluare de o sumă identică, în cadrul InnovFin, Facilitatea de finanţare în domeniul bolilor infecţioase, prin programul-cadrul Orizont 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel