Coronavirus| Şefa Comisiei Europene: Responsabilii politici au subestimat cu totul amploarea pericolului

S.I. Catalin / 18 Martie 2020 / 09:46
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut că responsabilii politici au subestimat cu totul amploarea pericolului reprezentat de pandemia cu noul coronavirus, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul german Bild şi citat de AFP.

,,Cred că noi toţi, care nu suntem experţi, am subestimat la început coronavirusul. Dar între timp a devenit clar că este vorba despre un virus care ne va lua mult timp'', a insistat ea.

..Am înţeles că toate aceste măsuri, care păreau drastice în urmă cu două sau trei săptămâni, trebuie luate acum'', a adăugat şefa executivului european, amintind că Europa este ''în acest moment epicentrul crizei''.

Ea a respins însă termenul de ''război'' împotriva virusului, folosit săptămâna aceasta de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. ''Personal, nu aş folosi termenul de război, dar înţeleg motivaţia preşedintelui francez, deoarece coronavirusul este un adversar îngrijorător'', a continuat Von der Leyen, potrivit Agerpres.

Pentru ministrul economiei german Peter Altmaier, Statele Unite conduse de preşedintele republican Donald Trump au acordat şi mai puţină atenţie decât Europa fazelor iniţiale ale virusului. ''Declanşarea crizei a fost probabil şi mai subestimată în Statele Unite decât în orice altă ţară europeană'', a declarat miercuri Peter Altmaier grupului de presă regional german Funke.

,,Este motivul pentru care noi sperăm foarte tare ca Statele Unite să reuşească să controleze situaţia, lucru care este şi în interesul nostru'', a adăugat el, subliniind că ''nimeni nu-şi poate dori ca această economie să cadă într-o recesiune necontrolată''.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy