Coronavirus. Rusia a închis granița cu Belarus și Norvegia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia a închis granița terestră cu Belarus împiedicând astfel deplasările de persoane între cele două țări, a declarat premierul rus Mihail Mișustin, în cadrul unei ședințe cu vicepremierii. Și Georgia a închis azi granița cu Rusia și Armenia, tot de teama răspândirii coronavirusului Covid-19.

„Vom continua să facem tot posibilul pentru a ne proteja țara de această nouă amenințare (COVID-19 – n.rer.), să acționăm preventiv și să luăm măsuri cuprinzătoare pentru a preveni, în primul rând, răspândirea masivă a coronavirusului”, a declarat Mișustin, citat de TASS.

Conform celor mai recente date, în Belarus au fost detectate 27 de cazuri de infecție cu coronavirus, iar în Rusia numărul de infectati cu COVID-19 este de 93. Dintre aceștia din urmă, 90 sunt cetățeni ruși, doi sunt chinezi iar celălalt este italian. Doi chinezi, un italian și un rus s-au vindecat. Ei au venit de pe vasul Diamond Princess.

Douăzeci dintre pacienți au fost identificați la Moscova și trei la Sankt Petersburg, a informat Centrul de Coordonare a luptei împotriva Coronavirusului. „În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost confirmate treizeci de cazuri de infecție cu coronavirus, inclusiv 20 la Moscova, trei la Sankt Petersburg, unul în Regiunea Moscova, trei în Regiunea Samara, unul în Regiunea Kirov, unul în Teritoriul Perm și una în Republica Komi", a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că pacienții au vizitat țările afectate de coronavirus, respectiv Italia, Franța, Spania și Elveția, în ultimele două săptămâni. Toți pacienții cu coronavirus stau în secții izolate, toți contacții lor au fost depistați și plasați sub supraveghere medicală.

Șapte pacienți ruși s-au infectat cu coronavirus în timpul contactelor cu ceilalți infectați în țară. "Din 93 de cazuri, 86 de cazuri sunt importate, iar șapte sunt legate de contact", a precizat vicepremierul Tatiana Golikova, transmite agenția TASS.

Anterior, granițele cu Belarus au fost închise ceilalți vecini – Polonia, Ucraina, Lituania și Letonia. Belarusul a devenit a 12-a țară față de care care Rusia introduce restricții de frontieră. Până în prezent, au rămas deschise doar granițele cu Azerbaidjan și Finlanda, dar au fost impuse restricții de frontiera cu Georgia, Letonia, Lituania, Kazahstan, China, Mongolia, Coreea de Nord, Ucraina și Estonia.

Începând cu 16 martie, Rusia a impus restricții și la călătoriile aeriene pe direcția UE (Austria, Bulgaria, Belgia, Germania, Ungaria, Grecia, Italia, Spania, Danemarca, Irlanda, Lituania, Letonia, Cipru, Malta, Olanda, Slovenia, Slovacia, Polonia, Finlanda, Franța, Portugalia, România, Suedia, Croația, Republica Cehă, Estonia), precum și Norvegia și Elveția, cu excepția zborurilor efectuate din Moscova (în special Aeroportul Șeremetievo) către capitalele acestor state.

Și Georgia a închis, azi, granița cu Rusia și Armenia în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului Covid-19. Pe 20 martie deja închisese granița cu Turcia.

Vezi și: Polonia, avertisment privind coronavirus: Ne pregătim pentru o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel