Polonia, avertisment privind coronavirus: Ne pregătim pentru o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate 

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul polonez al Sănătății, Łukasz Szumowski, a avertizat luni că numărul de infecții în Polonia ar putea fi de peste 1.000 în această săptămână. Ministerul Sănătății a declarat că au fost confirmate alte 25 de cazuri, ceea ce a dus la un număr total de infecții în Polonia la 150, potrivit PolskieRadio.

Polonia se pregăteşte pentru o creştere semnificativă în următoarele zile a numărului de persoane infectate cu noul tip de coronavirus, a declarat luni la postul de radio naţional ministrul polonez al sănătăţii Lukasz Szumowski, informează TASS.

"Trebuie să ne pregătim pentru situaţia în care săptămâna aceasta în Polonia va fi un număr din patru cifre de persoane infectate. Creşterea va fi una dinamică", a avertizat Lukasz Szumowski, subliniind că vârful epidemiei este aşteptat să fie înregistrat peste două-trei săptămâni.

Totodată, ministrul polonez şi-a exprimat speranţa că măsurile restrictive vor avea efect şi că în Polonia "nu va exista modelul italian".

Numărul de cazuri de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus a ajuns în Polonia la 125. Trei oameni au murit, în timp ce 13 persoane s-au vindecat. În spitale sunt internaţi 768 de pacienţi suspectaţi de infectare, iar peste 7.500 sunt în carantină acasă.

Autorităţile poloneze au luat decizia de a introduce starea de ameninţare epidemiologică, de a închide toate frontierele ţării şi a nu lăsa sa intre cetăţeni străini în ţară fără un motiv întemeiat, plasându-i pe toţi cei nou-sosiţi în carantină timp de 14 zile. Au fost anulate acţiunile în masă, iar cetăţenilor le-au fost interzise reuniunile cu peste 50 de oameni.

Până la sfârşitul lui martie vor fi închise toate instituţiile de învăţământ, teatrele, muzeele, cinematografele, cluburile sportive, bazinele, restaurantele, cafenelele, barurile şi cazinourile. Au fost închise toate centrele comerciale, exceptând magazinele de produse alimentare şi farmaciile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel