Coronavirus: Preşedintele Trump ar urma să declare stare de urgenţă naţională în SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va decreta vineri starea de urgenţă naţională din cauza epidemiei provocate de coronavirus, afirmă surse ale agenţiei Bloomberg, preluată de Reuters.

Casa Albă nu a reacţionat imediat la solicitarea de a comenta ştirea.

Mai multe voci au cerut declararea stării de urgență națională în baza unei legi din 1988 care ar permite Agenției Federale pentru gestionarea situațiilor de urgență să aloce fonduri pentru state și guvernele locale. Bill Clinton a decretat o astfel de stare de urgență în 2000, în fața epidemiei West Nile.

Decizia ar permite guvernului să aloce resurse suplimentare pentru combaterea noului coronavirus și ar marca, notează Bloomberg, un punct de cotitură pentru președintele Trump, care a comparat în repetate rânduri coronavirusul cu gripa sezonieră și a insistat că administrația sa controlează situația.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel