Coronavirus | Peste 600 de marinari infectați la bordul portavionului francez Charles de Gaulle

S.I. Catalin |
Data publicării:

Peste o treime dintre marinarii de pe portavionul francez Charles de Gaulle au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 de la revenirea sa anticipată în Franţa duminică, provocată de descoperirea unor cazuri de contaminare la bord, potrivit unui bilanţ provizoriu publicat miercuri şi care ar urma să crească, informează AFP.

,,La data de 14 aprilie seara, 1.767 de marinari ai grupului aeronaval au fost testaţi. Marea majoritate a acestor teste vizează în această etapă marinari ai portavionului. În cazul a 668, rezultatul a ieşit pozitiv", a indicat Ministerul Apărării francez într-un comunicat. Dintre ei, "31 sunt în prezent internaţi la Spitalul de Instrucţie al Armatei (HIA) Sainte-Anne, la Toulon (sudul ţării), dintre care unul este la reanimare", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Acest bilanţ temporar este de aşteptat să crească pentru că "în cazul a 30% din aceste teste nu s-au primit încă rezultatele", iar "campania de testare este încă în curs', potrivit ministerului.

Charles de Gaulle este al doilea portavion contaminat oficial în lume, după portavionul american USS Theodore Roosevelt, în Pacific.

Nava cu propulsie nucleară franceză (1.750 de marinari) şi fregata de apărare antiaeriană care o însoţea (200 de marinari) au ajuns în portul Toulon duminică, cu două săptămâni înainte de termenul prevăzut iniţial, după descoperirea a circa 50 de cazuri de contaminări cu noul coronavirus. Marinarii au fost plasaţi în carantină sanitară timp de 14 zile înainte de a putea să plece la casele lor.

În paralel, "operaţiunile de dezinfectare a avioanelor şi navelor de suprafaţă au început", subliniază ministerul. Ministrul apărării Florence Parly a "adresat un mesaj de susţinere marinarilor în carantină şi familiilor lor, mulţumind tuturor aleşilor locali pentru implicarea lor".

Originea contaminării marinarilor de la bordul portavionului nu este cunoscută deocamdată

Echipajul nu fusese în contact cu vreun element exterior de la escala efectuată la Brest, în vestul Franţei, între 13 şi 15 martie. Marinarii putuseră să coboare pe uscat, dar respectând regulile de distanţare şi interdicţia adunărilor de peste 100 de persoane, în vigoare la vremea respectivă.

În paralel, s-a aflat că în jur de 50 de persoane au fost înlocuite şi s-au îmbarcat în cursul acestei escale, conform unei surse apropiate de dosar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel