Coronavirus: Marea Britanie îşi repatriază o parte din trupele din Irak

Eduard Pascu |
Data publicării:

Marea Britanie a anunţat joi că va repatria o parte din trupele sale din Irak, unde participă la misiuni de instruire, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, relatează AFP.

"Din cauza epidemiei de COVID-19, nevoile de pregătire ale forţelor de securitate irakiene au fost reduse", iar misiunile de instruire ale coaliţiei internaţionale şi ale NATO "au fost prin urmare suspendate", a explicat Ministerul Apărării de la Londra într-un comunicat.

Ministerul a decis astfel "să redesfăşoare o parte din trupele sale în Marea Britanie", precizând că misiunile de formare la care Londra participă din 2014 au fost oprite pentru 60 de zile. Marea Britanie îşi va menţine totuşi pe teren personalul militar esenţial "pentru a asigura că guvernul irakian, coaliţia internaţională şi interesele naţionale britanice primesc sprijin corespunzător", potrivit aceleiaşi surse.

Trupele repatriate vor rămâne disponibile "pentru o serie de potenţiale desfăşurări în întreaga lume, având în acelaşi timp ocazia de a-i sprijini pe cei dragi în faţa provocării reprezentate de coronavirus", a mai precizat ministerul, transmite Agerpres.

Ministerul Apărării a anunţat marţi că va plasa 20.000 de militari în alertă pentru a venit în sprijinul serviciilor publice în cadrul luptei împotriva coronavirusului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel