Coronavirus: Israelul va desfăşura armata în sprijinul patrulelor de poliţie

Eduard Pascu / 27 Martie 2020 / 10:54

Guvernul israelian va desfăşura armata pentru a veni în sprijinul patrulelor de poliţie care veghează la respectarea restricţiilor de deplasare impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmite vineri Reuters.

În jur de 500 de militari se vor alătura echipelor de poliţie începând de duminică pentru a ajuta la 'patrularea, izolarea şi securizarea anumitor zone, blocarea drumurilor şi la misiuni suplimentare similare', a comunicat armata.

Israelul a raportat până în prezent peste 3.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi zece decese, transmite Agerpres.

Săptămâna aceasta, autorităţile au înăsprit carantina parţială, cerându-le cetăţenilor să nu se îndepărteze mai mult de 100 de metri de locuinţele lor şi instituind sancţiuni pentru nerespectarea regulilor. Israelienilor li s-a cerut să rămână cât mai mult acasă, şcolile au fost suspendate şi multe afaceri s-au închis, ceea ce a provocat peste 500.000 de concedieri.

Banca Centrală a prognozat o contracţie economică de 2,5% în 2020, însă doar dacă actualele restricţii vor fi relaxate cel târziu la sfârşitul lui aprilie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy