Coronavirus: Armata elveţiană a decis ca soldaţii să nu părăsească perimetrul unităţilor militare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata elveţiană a anunţat marţi că a decis ca soldaţii să nu părăsească perimetrul unităţilor militare, după ce a înregistrat primul său caz de coronavirus, relatează AFP.

În Elveţia, unde a fost detectat primul caz de coronavirus la sfârşitul lunii februarie, armata este organizată pe principiul miliţiei şi, pe lângă serviciul militar obligatoriu, bărbaţii trebuie să urmeze ''cursuri de repetiţie'' anuale care durează câteva zile.

Militarul a fost testat pozitiv pentru coronavirus în timp ce se pregătea luni să-şi finalizeze cursul de repetiţie, a declarat armata elveţiană într-un comunicat. În timpul controlului de sănătate la intrare, s-a constatat că el a călătorit la Milano, în Italia, şi a fost testat.

''Starea lui este stabilă'', a subliniat armata elveţiană.

Cei trei membri ai camerei sale au fost plasaţi în carantină în infirmerie. Ceilalţi soldaţi care au venit în contact cu pacientul infectat au fost plasaţi în carantină temporar în cursul nopţii, potrivit Agerpres.

Armata a limitat, de asemenea, raza de deplasare a trupelor aflate în serviciu în ţară, se arată în comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel