Coronavirus: Ambasadorii la NATO au discutat despre răspunsul la pandemie

Eduard Pascu / 18 Martie 2020 / 18:54

Ambasadorii la NATO ai statelor membre au avut miercuri, la sediul din Bruxelles, o reuniune regulată a Consiliului Atlanticului de Nord, în care au abordat pandemia de COVID-19 şi măsurile ce se iau de către NATO şi membrii săi pentru a o limita, a informat Alianţa într-un comunicat postat pe site-ul său.

Secretarul general Jens Stoltenberg a salutat răspunsul rapid al Aliaţilor la epidemie, subliniind că forţele NATO rămân pregătite să menţină statele membre în siguranţă. El a evidenţiat totodată că NATO are prevăzute planuri şi măsuri robuste prin care să asigure continuarea activităţii esenţiale a Alianţei, transmite Agerpres.

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), generalul Tod Wolters, a subliniat că se iau în continuare măsuri de atenuare şi că nu a fost afectată capacitatea Alianţei de a-şi realiza misiunile, operaţiunile şi activităţile - inclusiv misiunile de poliţie aeriană, desfăşurările maritime, grupurile de luptă multinaţionale în flancul estic al Alianţei, precum şi operaţiunile din Afganistan până în Kosovo.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy