Coreea de Sud şi SUA, decizie privind exerciţiile militare comune

Coreea de Sud şi SUA, decizie privind exerciţiile militare comune
Coreea de Sud şi SUA, decizie privind exerciţiile militare comune

Coreea de Sud şi SUA suspendă exerciţiile militare comune din august.

Statele Unite şi Coreea de Sud au decis să suspende exerciţiile militare comune Ulchi Freedom Guardian (UFG) programate în august, a anunţat marţi ministerul apărării de la Seul, într-un mesaj text preluat de Yonhap.

Decizia survine după declaraţia de săptămâna trecută a preşedintelui american Donald Trump că va opri manevrele 'provocatoare, nepotrivite şi costisitoare' care - menţionează Yonhap - sunt considerate de Coreea de Nord pregătiri pentru o invazie.

'Ca urmare a cooperării strânse, Coreea de Sud şi SUA au decis să suspende toate activităţile de planificare pentru UFG, exerciţiul de apărare programat în august. Sudul şi SUA intenţionează să îşi continue consultările privind măsuri suplimentare', arată mesajul trimis presei de ministerul sud-coreean al apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel